Domov
    Kategórie
    Košík
    Obľúbené
    Profil

    CARNOMED Karnozín extra 60 kapsúl

    Výživový doplnok:

    s obsahom L-karnozínu, L-karnitínu, koenzýmu Q10, extrakt z čučoriedok a plodov vinnej révy
    hlavnú zložku predstavuje karnozín, ktorý je dipeptid 2 aminokyselín: semiesenciálnej AK – L-histidínu (esenciálnej v období intenzívneho rastu, gravidite, stavoch fyzického a psychického vypätia a iných ) a základnej AK – β-alanínu pri pochodoch proteosyntézy v tkanivách
    v ľudskom organizme sa tiež syntetizuje z uvedených 2 aminokyselín prostredníctvom enzýmu karnozín-syntetázy, hlavne v mozgu a svaloch, vrátane myokardu, prijímaný je aj exogénne v strave. Vstrebáva sa iba v horných častiach tenkého čreva (jejunum) a krvou je potom distribuovaný do takmer všetkých orgánov
    Koenzým Q10 predstavuje jednu zo základných látok nového moderného smeru – mitochondriálnej medicíny. Tento je dôležitou zložkou respiračného reťazca mitochondrií, má kľúčový význam pri tvorbe ATP v mitochondriách, kde sa podieľa a rozhoduje o priebehu energetického metabolizmu buniek. Je známe, že ľudský organizmus je vybavený schopnosťou jeho biosyntézy, plne funkčnej však iba do 40 rokov veku. V ďalších obdobiach života sa jeho biosyntéza postupne znižuje a tak v seniorskom veku je táto nízka a pri jeho nedostatočnom obsahu v potrave hrozí iniciovanie niektorej alebo viacerých mitochondriálnych chorôb.
    L-karnitín je biologicky dôležitý, obsahuje ho aj materské mlieko, preto sú aj výrobky umelej mliečnej výživy dojčiat obohacované karnitínom spolu s taurínom. L-karnitín je bohato zastúpený v metabolicky aktívnych orgánoch, najmä svalstve, kde sa významne podieľa na metabolických pochodoch, mitochondriálnej β-oxidácii mastných kyselín s dlhým reťazcom prostredníctvom aktivity enzýmu karnitínpalmitoyl-transferázy 1, ako aj pri tvorbe ATP v mitochondriách srdcového svalu.
    V rámci komplexnosti výrobku je tento doplnený ešte o obsah extraktu z drobného ovocia – čučoriedok a extraktu z plodov vinnej révy, ktoré sú známe bohatým obsahom benefitných flavonoidov a najmä vinná réva polyfenolovou látkou – resveratrolom. 
    Celý popis
    21,09 €
    16,87 € bez DPH
    U dodávateľa

    Popis produktu

    Výživový doplnok:

    s obsahom L-karnozínu, L-karnitínu, koenzýmu Q10, extrakt z čučoriedok a plodov vinnej révy
    hlavnú zložku predstavuje karnozín, ktorý je dipeptid 2 aminokyselín: semiesenciálnej AK – L-histidínu (esenciálnej v období intenzívneho rastu, gravidite, stavoch fyzického a psychického vypätia a iných ) a základnej AK – β-alanínu pri pochodoch proteosyntézy v tkanivách
    v ľudskom organizme sa tiež syntetizuje z uvedených 2 aminokyselín prostredníctvom enzýmu karnozín-syntetázy, hlavne v mozgu a svaloch, vrátane myokardu, prijímaný je aj exogénne v strave. Vstrebáva sa iba v horných častiach tenkého čreva (jejunum) a krvou je potom distribuovaný do takmer všetkých orgánov
    Koenzým Q10 predstavuje jednu zo základných látok nového moderného smeru – mitochondriálnej medicíny. Tento je dôležitou zložkou respiračného reťazca mitochondrií, má kľúčový význam pri tvorbe ATP v mitochondriách, kde sa podieľa a rozhoduje o priebehu energetického metabolizmu buniek. Je známe, že ľudský organizmus je vybavený schopnosťou jeho biosyntézy, plne funkčnej však iba do 40 rokov veku. V ďalších obdobiach života sa jeho biosyntéza postupne znižuje a tak v seniorskom veku je táto nízka a pri jeho nedostatočnom obsahu v potrave hrozí iniciovanie niektorej alebo viacerých mitochondriálnych chorôb.
    L-karnitín je biologicky dôležitý, obsahuje ho aj materské mlieko, preto sú aj výrobky umelej mliečnej výživy dojčiat obohacované karnitínom spolu s taurínom. L-karnitín je bohato zastúpený v metabolicky aktívnych orgánoch, najmä svalstve, kde sa významne podieľa na metabolických pochodoch, mitochondriálnej β-oxidácii mastných kyselín s dlhým reťazcom prostredníctvom aktivity enzýmu karnitínpalmitoyl-transferázy 1, ako aj pri tvorbe ATP v mitochondriách srdcového svalu.
    V rámci komplexnosti výrobku je tento doplnený ešte o obsah extraktu z drobného ovocia – čučoriedok a extraktu z plodov vinnej révy, ktoré sú známe bohatým obsahom benefitných flavonoidov a najmä vinná réva polyfenolovou látkou – resveratrolom.